lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Statečný výkon na vítězství nestačil, extraligové Pardubice sestřelily Jestřáby

Statečný výkon na vítězství nestačil, extraligové Pardubice sestřelily Jestřáby

LHK Jestřábi ProstějovHC ČSOB Pojišťovna Pardubice

příp7, středa 27.8.2014

LHK Jestřábi Prostějov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

1:5 (0:0, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 53. Skřivánek (Coufal) – 26. Korím (Cetkovský), 32. Starý (Cetkovský), 44. Tybor (Semorád), 49. Nahodil (Semorád, Cetkovský), 51. Poulíček. Rozhodčí: . Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1480. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:5, 1:5.
LHK Jestřábi Prostějov: Kocián – Švaříček, Roupec, Kolibár, Knesl, Malý, Vosátko, Jedlička, Skřivánek – Venkrbec, Luňák, Duba, Stejskal, Kuchta, Kučera, Černý, Belay, Coufal, Sršeň, Indra, Kajaba.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Halász – Zdráhal, Korím, Havlík, Benák, Kočí, Gregorc, Škvor – Půhodný, Nahodil, Cetkovský, Tybor, Marcinko, Póulíček, Starý, Špaček, Kolář, Semorád, Kaut, Moučka.
Vyrovnaná první třetina nepomohla Jestřábům k vítězství nad jasným favoritem z Pardubic. Ten postupně zvyšoval obrátky a i zásluhou prostějovského odchovance Jiřího Cetkovského se dokázala dostat až do pětibrankového trháku. Jediný střelecký úspěch zaznamenal v závěru střetnutí mladíček David Skřivánek: Prostějov X Pardubice - 1:5.

Fotogalerie

Po sedmi letech extraligový soupeř na prostějovském ledě. Celek HC ČSOB Pojišťovna Pardubice přilákal do ochozů stadionu něco kolem 1 400 fanoušků. Ti potleskem vítali odchovance klubu Jiřího Cetkovského, který společně s Radoslavem Tiborem, Janem Semorádem či Janem Starým patřili mezi největší opory extraligového týmu nominovaného k tomuto zápasu. Svěřenci trenéra Venery nepřijeli kompletní, nicméně určité měřítko nominace snesla. Domácí výběr naopak nastoupil v plné sestavě, do branky se postavil Ondřej Kocián.

Úvod zápasu jakoby nenasvědčoval tomu, že proti sobě stojí týmy ze dvou rozdílných soutěží. Hanáci měli mírnou převahu a dostávali se do šancí. Hra se odehrávala převážně před Tomášem Halászem. Do první vážnější příležitosti se dostal René Kajaba, po něm nebezpečně pálil Lubomír Vosátko, ale oba pokusy si pohlídal strážce pardubické svatyně. I hosté se dostávali rychlým přechodem přes střední pásmo a především precizní hrou v útočné třetině do šancí. Za zmínku stojí pokusy Jana Starého či Radoslava Tibora. Za Jestřáby se naopak samostatným únikem prezentoval Michal Černý, tváří v tvář poprvé v utkání, na Halásze neuspěl.

Na první branku zápasu tak diváci čekali do 26. minuty, kdy svůj zlepšený výkon a narůstající tlak dokázali Pardubice proměnit v přesilové hře v branku. KAROL KORÍM vystřelil a k překvapení všech skončilo jeho nahození za Kociánem – 0:1.

Hosté se stále aktivně drali do útoku, a domácí brankář měl stále více a více práce. Těsně za polovinou zápasu se Pardubice dostaly do signalizované výhody. Útočník JAN STARÝ se z boku natlačil před branku a důrazem protlačil puk za brankovou čáru – 0:2.

Domácí byli ve většině situací o krok později, šance jakoby si tvořila pouze formace s Michalem Černým. Matador v prostějovském dresu nejdříve vypracoval akci pro Viktora Coufala, jenž pálil pouze do připraveného Halásze. Následně při vybruslení z rohu se Černý dostal sám před branku, ale hra byla přerušena. Na druhé straně mohl za Pardubice zvýšit Tibor, Kocián si z jeho pokusem poradil.

Nejvíce branek a v podstatě i největší atraktivitu přinesla závěrečná dvacetiminutovka. Jestřábi v jejím úvodu zkusili štěstí v podobě pokusu kapitána Lukáše Duby, nicméně záhy přišla třetí branka a v podstatě konec šancí na pomýšlení o „vyrovnání“. RADOSLAV TIBOR využil přečíslení prostějovské obrany a doslova z brankoviště zakončil na – 0:3.

Ve 47. minutě bylo nařízeno trestné střílení na faul na Lukáše Dubu. Kapitán Jestřábů se rozjel vstříc Halászovi, ale střela mezi betony nesklidila úspěch. Záhy však přišla čtvrtá branka hostí. Krásnou kombinaci zakončoval všudybyl LUKÁŠ NAHODIL, jemuž na gól přihrával Jiří Cetkovský a připsal si tak již třetí asistenci v utkání – 0:4.

Prostějovští hokejisté se však nechtěli zahanbit a stále se tlačili alespoň za čestným gólem. V pohodě hrající Michal Černý se dostal do úniku, opět byl faulován a sudí opět nařídili trestné střílení. Černý si již pohrál s brankářem, ale konečné zakončení se mu nepovedlo. V 51. minutě dostali Jestřábi pátý zásah. Kocián se špatně domluvil s Vosátkem, této hrubky využil pohotový PATRIK POULÍČEK pro kterého nebyl problém zamést puk do odkryté klece – 0:5.

Hanáci se přeci jen čestné branky dočkali. Sedm minut před koncem zápasu se v mezikruží dostal ke kotouči mladý obránce DAVID SKŘIVÁNEK, nic nevymýšlel a udeřil do puku. Ten rozvlnil síť a rozjásal prostějovské tribuny – 1:5.

Zápas se již následně dohrával v klidném tempu, Pardubice si pohlídali výsledek, na Hané předvedli kvalitní hokej, i když nebyli v kompletním složení. Jestřábi mohou zpytovat svědomí v neproměňování šancí, především Michal Černý hraje jako v nejlepších letech, vždyť jen v tomto utkání měl na holi pět, šest jasných šancí.

Ohlasy trenérů

Tomáš Sršeň (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Viděli jsme zajímavé utkání z obou stran. Výsledek 1:5 není pro nás příznivý, ale musíme si uvědomit, že jsme hráli proti Pardubicím, jimž nechybělo moc hráčů. Myslím si, že celý zápas rozhodlo proměňování šancí. My jsme si jich také vytvořili dost, ale v koncovce jsme nebyli tak důrazní jako Pardubice, to se ukázalo i na výsledku. Měli jsme na to, abychom zápas zdramatizovali, ale nepovedlo se. V rychlosti až tak velký rozdíl nebyl, ale herní vyzrálost hráčů Pardubic je vyšší. Všichni neustále hledají volné prostory a celá pětice je v pohybu, je těžké je bránit. Ale pro kluky to byla výborná škola. Dneska kluci zápas perfektně odbojovali, vzali to zodpovědně, doufám, že to tak bude pokračovat.

Zdeněk Venera (trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Prostějov byl kvalitní soupeř. Hlavně v první třetině mi připadalo, že někteří naši hráči byli překvapeni, že domácí mohou hrát tak dobře. Mysleli si, že to bude snadnější utkání, ukázalo se ale, že tomu tak nebude. Jsem rád, že se nám podařilo od druhé třetiny přidat a dát nějaké góly, co se ale týká herní převahy, nemyslím si, že byla až taková. Byli jsme ale úspěšnější v koncovce.

Fotogalerie ze zápasu

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Belay M.00-200
Coufal V.01000
Černý M.00000
Duba L.00-300
Indra M.00-140
Jedlička R.00-200
Kajaba R.00-100
Kolibár J.00000
Kučera F.00000
Kuchta P.00-300
Luňák L.00020
Malý R.00100
Roupec D.00-220
Skřivánek D.10-100
Sršeň T.00100
Stejskal V.00000
Švaříček F.00-100
Venkrbec M.00-100
Vosátko L.00-300
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost