lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi nedokázali porazit Kolín na ledě ani podruhé

Jestřábi nedokázali porazit Kolín na ledě ani podruhé

LHK Jestřábi ProstějovSC Marimex Kolín

B6, pondělí 14.4.2014

LHK Jestřábi Prostějov - SC Marimex Kolín

4:7 (0:3, 2:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 30. Kučera (Coufal), 39. Luňák (Stejskal), 52. Stejskal, 56. Polák (Venkrbec, Luňák) – 5. Jankovský (Zumr), 16. Kadlec (Ježek), 18. Zumr (Barták, Šafránek), 35. Malý (Mejzr), 36. Šafránek (Jankovský, Zumr), 41. Šafránek (Pácal, Kadlec), 59. Zumr (Barták, Hanzl). . Rozhodčí: Blecha, Čech – Lukš, Reich. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2912. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:6, 4:6, 4:7.
LHK Jestřábi Prostějov: Kocián (18. Rozum, 40. Kocián) – Malý, Polák, Kolibár, Veselý, Švaříček, Knesl – Jedlička, Luňák, Venkrbec, Stejskal, Šebek, Černý, Antončík, Coufal, Duba, Kučera, Belay, Jurík
SC Marimex Kolín: Sejpal – Valášek, Pácal, Pýcha, Skokan, Barták, Hanzl, Chaloupka – Morkes, Kadlec, Ježek, Malý, Mejzr, Šifta, Zumr, Šafránek, Jankovský, Kočí, Semirád, Marvánek, Kadlec
Očekávaná odveta z úvodního zápasu pro Jestřáby nezačala vůbec dobře a brzy prohrávali. Do konce první třetiny šli do šaten hosté s tříbrankovým vedením a to si dokázali prakticky celé utkání udržovat. Jestřábi sice v posledních minutách snížili na rozdíl dvou branek, ale faul Knesla tři minuty před koncem prostějovské naděje ukončil a navíc v nařízené přesilovce hosté dali výsledku konečnou podobu 4:7.

Fotogalerie

Fanoušci Fanoušci
Choreo, které se zapíše do historie. Přes celou tribuny připravený plakát s nápisem ULTRAS připravili hráčům obou týmů před začátkem zápasu prostějovští fanoušci. Ti brali utkání jako první šanci Hanáků potvrdit postup do 1. ligy což, se později ukázalo jako chyba.

Na první branku se nečekalo dlouho. I když domácí si drželi častěji na kotouči, hostům se ujala hned jejich první šance, lépe řečeno ohrožení branky. Dominik Zumr nahodil kotouč na Kociána, ten jej neudržel v náruči a VÁCLAV JANKOVSKÝ ukázal důraz na brankovišti - 0:1. Domácí gólman Ondřej Kocián zůstal po nájezdů důrazného útočník ležet chvíli otřesený na ledě, ale po chvíli se postavil na nohy a v utkání pokračoval.

V polovině první třetiny dostali Jestřábi příležitost dlouhé přesilové hry pěti proti třem. I přesto, že se svěřenci Petra Zachara drželi na kotouči, vážnější příležitost si vypracovat nedokázali. A přišel trest. Hosté se dostali do protiútoku, rychlou situaci krásně vyřešil Martin Ježek, jenž přihrál přesně na JIŘÍHO KADLECE, který zvýšil na – 0:2.

Aby toho nebylo málo, Prostějov inkasoval do přestávky ještě jednou. Byl to opět nadějný junior DOMINIK ZUMR, když v čase 17:44 stál na konci přečíslení a pěknou střelou zakončil za Kociána – 0:3. To už jednička Jestřábů nevydržela a sama opustila svatyni. Nastoupil Kevin Rozum

Druhá část začala opět náporem Hanáků. Bylo znát, že prostějovští chtějí jít za výhrou a výborně napadali. Kolín se díky tomuto tlaku dostával do problému s rozehrávkou a především formace Šebek – Černý – Jurík dělala Sejpalovi a spol. velké problémy. Ač neúspěšně. V polovině zápasu však už brankář Kozlů inkasoval. FRANK KUČERA se dostal k puku v mezikruží, zachoval chladnou hlavu a snížil – 1:3.

Jestřábi se i díky fanouškům nadechovali k další brance, avšak přišel šok. Ve 35. minutě přišlo třicet vteřin smrti, ve kterých padly veškeré naděje Jestřábů na bodový zisk. Nejprve to byl JOSEF MALÝ a následně z brejku DAVID ŠAFRÁNEK kdo poslali Kolín do trháku – 1:5.

Opařený domácí výběr byl v tu chvíli bezmocný. Přesto rozhodčí dali Hanákům ještě výhodu přesilové hry. Nejprve byl ve velké šanci Juraj Jurík, který dostal pěknou přihrávku od Michala Černého, ale zakončení s emu nepovedlo. Radovat se mohl až LUKÁŠ LUŇÁK , když tečoval střelu Stejskala – 2:5

Do závěrečné třetiny se trenéři Prostějova odhodlali k další změně a do branky postavili opět Ondřeje Kociána. Nejenže tento tah nevyšel, ale i procenta na otočení výsledku prudce klesly již ve 40 vteřině poslední periody. Přesilovou hru pět na tři využil DAVID ŠAFRÁNEK - 2:6

Domácí i přes jasný výsledek stále bušili. Drželi se na kotouči, ale když se dostali k ohrožení branky, byl Sejpal připraven. Ujmula se až šťastná střela, respektive spíše nahození z rohu z hole VLADIMÍRA STEJSKALA - 3:6. Čtyři minuty před koncem to bylo pouze o dvě branky. Přesilovkovou kombinaci zakončil obránce v před brankovém prostoru JIŘÍ POLÁK - 4:6

Poté však udělal Aleš Knesl v obraném pásmu faul a posla svůj tým do čtyř. Kozlům se v samotném závěru přesilové hry podařilo prosadit gólově. Svůj druhý gól v zápase si připsal DOMINIK ZUMR, jenž prostřelil Kociána – 4:7.

Utkání se následně pouze dohrálo. Kolín si výhru zkušeně pohlídal, domácí již neměli sílu na korekci výsledku. Výhra Sokolova nad Mostem také znamená, že tabulka baráže bude ještě hodně zajímavá.

Ohlasy trenérů

Petr Zachar (trenér Prostějova): Dnes jsme dostali těžkou lekci z produktivity, protože hned na začátku nám tam spadly ze čtyř střel dva góly, což ovlivnilo celý zápas. Chvílemi jsme bojovali sami se sebou, ale nasazení se nám nedalo upřít. Bohužel lehké střely nám tam propadaly a to rozhodlo. Ta sračka však přijde na každého, takový je život a my to teď musíme hodit za hlavu a připravit se na dalšího soupeře.

Václav Rác (trenér Kolína): Prostějov byl před zápasem velkým favoritem, i když u nás vyhrál vlastně kontumací, proti čemuž nic nemám, nenaplnili jsme literu řádů, ale kluky jsem na tento zápas hecoval, že tady chceme hrát dobré utkání a hrát na hranici našich možností. Pro nás jsou to dobré zkušenosti, protože jsme dnes měli v týmu osm juniorů a bylo to tedy výborné utkání se šťastným koncem pro nás. Myslím si, že jsme byli houževnatější a obětavější a vyhráli jsme tady zaslouženě.

Video

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Antončík Š.00-100
Coufal V.01020
Černý M.00-100
Duba L.00-100
Jedlička R.00120
Knesl A.00020
Kolibár J.00-100
Kučera F.10-100
Luňák L.11-120
Malý R.00-100
Polák J.10-120
Stejskal V.11-100
Šebek D.00-100
Švaříček F.00-200
Venkrbec M.01-200
Veselý J.00-200
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost