lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Z Kolína se Jestřábi vracejí s jedním bodem

Z Kolína se Jestřábi vracejí s jedním bodem

SC Marimex KolínLHK Jestřábi Prostějov

B1, středa 2.4.2014

SC Marimex Kolín - LHK Jestřábi Prostějov

0:5 (2:3, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Šifta (Pácal, Morkes), 5. Malý (Šafránek, Kulhánek), 32. Morkes (Valášek, Kulhánek), 57. Kadlec (Valášek, Kulhánek), rozh. náj. Malý – 2. Šebek (Jurík J.), 13. Belay, 20. Venkrbec (Stejskal, Luňák), 46. Švaříček (Indra). Rozhodčí: Hejduk, Čech – Guth, Rittich. Vyloučení: 4:7 + navíc Šebek (PRO) 10 minut OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2110. Střely na branku: 43:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4.
SC Marimex Kolín: Sejpal – Muláček, Pýcha, Pácal, Kulhánek, Hanzl, Barták, Skokan – Šifta, Kozák, Zumr, Morkes "A", Semirád, Malý "C",Ježek, Marvánek, Kadlec, Mejzr, Jankovský, Šafránek, VIalášek
LHK Jestřábi Prostějov: Kocián – Knesl, Švaříček, Veselý, Kolibar, Polák, Malý, Luňák, Černý "A", Šebek, Antončík, Stejskal, Coufal, Belay, Indra, Jurík, Duba "C", Kučera, Venkrbec
Utkání na ledě kolínských Kozlů bylo velice vyrovnané, Jestřábi sice měli převahu v první třetině, ale domácí tým se jim v průběhu zápasu dokázal vyrovnat a stejně tak vždy dokázal vyrovnat i skóre. Jestřábi nedokázali udržet vedení a v posledních minutách nechali soupeře poslat utkání do prodloužení a do následných nájezdů. V těch měli více štěstí domácí a berou tak bod navíc. Na základě rozhodnutí ČSLH byl zápas z důvodu neoprávněného startu Kryštofa Kulhánka, kontumován ve prospěch hostujícího týmu.

Fotogalerie

Vysněná část sezóny začala pro Jestřáby na ledě Kolína, hned po úvodním buly se hanáčtí dravci usadili v útočné třetině a tato aktivita ihned přinesla ovoce. Po devětašedesáti vteřinách se prosadil David Šebek. Radost z vedení ale nevydržela dlouho, při vyloučení Poláka Kozli srovnali zásluhou Pavla Šifty. Uběhlo čtyřicet sedm vteřin a hokejisté v modrých dresech opět zvedali ruce nad hlavu, tentokrát se trefil Josef Malý a poslal domácí tým do vedení. Následovala přesilovka na každé straně, ale obě zůstaly nevyužity. Vedení Kolínu vydrželo až do třinácté minuty, kdy si kotouč vzal Martin Belay nádherně projel celým obranným pásmem a celou akci zakončil krásným gólem z obtočení okolo branky. Domácí tým měl poté další šanci v přesilovce, tu ale nevyužili, a tak osmnáct sekund před sirénou udeřili hosté, když tlak první formace završil střelou pod horní tyčku Matouš Venkrbec a rozjásal tak sto třicet prostějovských fanoušků v sektoru za brankou.

Druhá třetina začala podobně jako ta úvodní. Hosté si vytvořili hned v prvních minutách tlak a Kolín při hře pět na pět tempu prostějovských hokejistů zdaleka nestačil. Aktivita Jestřábů zůstala však neproměněná a tak přišel trest v podobě vyrovnání, když domácí tým opět proměnil přesilovou hru tentokrát z hole Petra Morkese. Kolín po brance ožil, ale jejich nástup byl zmírněn dvěma vyloučeními, ale ani jedno nezvládli hokejisté z Hané potrestat a podruhé se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Jak tomu bylo po celý zápas, tak Jestřábi opět byli po začátku třetí části lepším týmem a aktivita přinesla ovoce stejně jako v první třetině. Ve čtyřicáté šesté minutě nahodil kotouč na branku Filip Švaříček a ten zaplaval až za záda Sejpala, který měl zakrytý výhled. Domácí dostali při vyloučení Antončíka šanci k vyrovnání, kterou neproměnili. Dvougolový náskok mohl hostujícímu týma dát Michal Černý, který ujel kolínské obraně, tvrdě vypálil a orazítkoval tyč Sejpalovy branky. V padesáté šesté minutě dostal dvě plus deset minut hostující David Šebek po velice diskutabilní situaci a za veliké nevole přihlížejících prostějovských fanoušků měl tedy Kolín ideální šanci vyrovnat. A využil ji. O třetí přesilovkový gól Kolína se postaral Jiří Kadlec a bylo srovnáno. Tato branka Kozly přirozeně nabudila a vedla k vytvoření velkého tlaku a toho, že se Jestřábi nakonec museli třást, aby nepřišli o všechny body. Do konce základní hrací doby, ale gól nepadl a tak se za stavu 4:4 šlo do prodloužení.

Pětiminutové prodloužení začal Kolín s přesilovou hrou, protože byl dvěma minutami za vyhození kotouče potrestán Indra. Tu ale hosté ubránili a Indra se hned po návratu do hry dral do akce, ale v zakončení mu zabránila domácí obrana. Před koncem prodloužení sice měly oba týmy šanci, ale ani jeden z nich ji neproměnil a šlo se na nájezdy. Jako první si kotouč vzal autor první domácí branky Šifta, ale Kociána nevymíchal. Za Jestřáby šel do akce Matouš Venkrbec a dokázal vymíchat Sejpala, jenže ten mu v poslední chvíli sekl do puku a znemožnil zakončení do prázdné branky. Následně si vzal kotouč domácí kapitán Malý a překonal Kociána. Vladimír Stejskal byl druhým střelcem za Hanáky, ale jeho bekhendová klička nevyšla. K puku se tak postavil David Šafránek, který dokázal vymíchat Kociána a rozhodl o bodu navíc pro Kolínské.

Ohlasy trenérů

Václav Rác (trenér Kolína): Bylo to krásné utkání v krásné atmosféře. V první třetině se nám podařilo vstřelit dvě rychlé branky. Dále se zápas nesl ve znamení několika oboustranných chyb. Nám se podařilo potrestat pár vyloučení hostujícího mužstva. V závěru jsme byli šťastnějším týmem. Samostatné nájezdy jsou loterie. Diváci mohli vidět oboustranně kvalitní zápas, což se jim muselo líbit.

Petr Zachar (trenér Prostějova): Vstup do zápasu jsme měli poměrně dobrý. Bohužel nás srážely naše zbytečné fauly. Kolín nás překvapil jednoduchou hrou právě v přesilovkách. Neustále kotouč nahazoval na naší bránu, což se mu nakonec vyplatilo. Deset minut jsme byli ve třetí třetině jasně lepším týmem. Potom přišel hloupý útočný faul, který nás značně oslabil. Dostali jsme se z pod tlaku, ale vzápětí fauloval opět v útočné třetině Šebek. Pak jsme už inkasovali gól. O výhru jsme se připravili sami. Dělali jsme zbytečné fauly, které postavily Kolín vždy na nohy. Přitom jsme vůbec nehráli špatně. Řekl bych, že jsme byli lepším týmem po většinu zápasu. Bohužel kdykoliv jsme vedli, tak jsme svou neukázněností vrátili domácí do hry.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Antončík Š.00020
Belay M.10100
Coufal V.00120
Černý M.00100
Duba L.00-100
Indra M.01200
Jurík J.01100
Knesl A.00020
Kolibár J.00100
Kučera F.00-100
Luňák L.01000
Malý R.00020
Polák J.00120
Stejskal V.01100
Šebek D.101120
Švaříček F.10100
Venkrbec M.10100
Veselý J.00100
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost