lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Rozpačitý začátek, pak přišla nadílka. Jestřábi rozstříleli dalšího soupeře

Rozpačitý začátek, pak přišla nadílka. Jestřábi rozstříleli dalšího soupeře

LHK Jestřábi ProstějovHC Frýdek Místek

28.kolo, středa 18.12.2013

LHK Jestřábi Prostějov - HC Frýdek Místek

9:2 (3:2, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 13. Stejskal (Luňák, Venkrbec), 16. Antončík (Černý), 18. Luňák (Stejskal, Venkrbec), 25. Stejskal (Luňák, Polák), 37. Stejskal (Luňák, Venkrbec), 40. Venkrbec (Duba), 45. Venkrbec (Luňák), 50. Antončík (Belay, Kučera), 56. Indra (Coufal) – 8. Kolařík, 11. Ivan (Samiec, Stránský) . Rozhodčí: . Vyloučení: 11:10. Využití: 4:1. V oslabení: 1:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 9:2.
LHK Jestřábi Prostějov: Kocián (Vydržel) – Veselý, Knesl, Polák, Kolibár, Malý, Kumstát, Kořínek, Švaříček – Antončík, Belay, Kučera, Černý, Venkrbec, Stejskal, Jurík J., Luňák (A), Duba (C), Coufal, Jurík D., Indra.
HC Frýdek Místek: Kubáň – Gajda, Měkýš, Podešva, Ovšák (C), Čintala, Krutil, Ivan (A) – Kolařík, Sluštík O., Sluštík J., Samiec, Stránský (A), Gogolka, Kopun, Hamhalter, Rykala, Fojtík.
Nečekaný průběh mělo zpočátku utkání Prostějova s Frýdkem-Místkem. Jestřábi v roli jasného favorita brzy prohrávali o dvě branky a nevypadalo to s nimi vůbec dobře. Pak ale zavelel k obratu snajpr Vladimír Stejskal a Jestřábi stihli do konce třetiny otočit skóre a ve zbytku utkání ho neustále navyšovat. Zasloužil se o to hodně útočník s číslem 18, který poslal za Kubáňova záda hned tři černé pozdravy.

Fotogalerie

Robert Jedlička Aleš Knesl Lukáš Luňák Vladimír Stejskal, Matouš Venkrbec Lukáš Duba

Do utkání mezi Prostějovem a Frýdkem-Místkem vstupovali hosté se sedmnácti hráči do pole a pouze s jedním brankářem. Jestřábi vstoupili do utkání lépe a Kocián poprvé zasahoval až v šesté minutě. Prostějovu se však střelecky nedařilo a to ani v přesilové hře. K jejímu konci byl navíc vyloučen Kolibár a frýdeckomístečtí tuto přesilovku sehráli na rozdíl od Jestřábů s brankovou střelou. Jan Kolařík se zmocnil kotouče u mantinelu, vyjel si mezi kruhy odkud střílel, první střela mu však sjela z hole a tím i zmátla domácího brankáře, ta druhá pak už byla přesná. Vyrovnat mohl o chvíli později Kučera, do jeho samostatného úniku vložil Kubáň hůl a kotouč vypíchl. V deváté minutě hosté sehrávali další přesilovou hru, ta se sice nepovedla tak jako ta předchozí, ale krátce po jejím uplynutí z tlaku zvýšil na 0:2 kapitán Marek Ivan, když lehkou střelou trefil pod horní tyčku z blízka. Tento stav už Prostějov nakopl a využil nabídnutou šanci v podobě přesilové hry. Lukáš Luňák našel mezi kruhy kanonýra Vladimíra Stejskala a ten poprvé rozvlnil síť za Kubáněm. I vyrovnávající branka Prostějova padla z přesilové hry. Šimon Antončík který se vrátil z trestné když se předtím hrálo 4 na 4 si narazil puk s Michalem Černým, ten mu jej poslal před prázdnou branku a prostějovský útočník se nemýlil. Touto brankou se Prostějov dostal na koně a bylo jen otázka času kdy překlopí skóre na svou stranu. A v 18. minutě toto zařídil Lukáš Luňák, když jeho útok vypíchl kotouč ve svém pásmu a využil přečíslení 3 na 2.

Do druhé třetiny vstupovali Jestřábi v oslabení, po vyhraném buly ale dlouho hráli s pukem a z této přesilovky pro Frýdek-Místek nic nebylo. Naopak ve 25. minutě hráli Jestřábi další přečíslení a v něm se podruhé v utkání trefil Vladimír Stejskal. Jestřábi pak byli dále lepším celkem a hosté zbytečně velmi často diskutovali s rozhodčím a docházelo i k potyčkám mezi hráči. Ve 37. minutě dovršil svůj hattrick Vladimír Stejskal, když znovu využil přesilovou hru. Jestřábi do konce třetiny byli jednoznačně lepším celkem, prořídlá sestava hostů už jejich tlak nestíhala a nedokázala domácí ubránit ani v početní výhodě. Lukáš Duba obětavě padl do střely jednoho z frýdeckých obránců, kotouč vyrazil k Matoušovi Venkrbcovi, ten se tak dostal do samostatného úniku, který ukázkovým blafákem využil.Týmy tak odcházely do kabiny za stavu 6:2.

Od třetí části již většina přítomných na stadioně, kterých bylo 922, přemýšlelo, zda-li dnes bude na světelné ceduli svítit dvouciferné číslo. Hon za touto metou začal ve 45. minutě Matouš Venkrbec, když si sjel do dobré pozice před branku a zblízka zakončil nad rameno klečícího brankáře. Další průběh hry už byl zcela na jednu branku a to tu frýdeckomísteckou. V 50. minutě dával už na 8:2 druhou brankou v zápase Šimon Antončík, tomu před odkrytou klec přihrál Belay a Antončíkovi stačilo jen ťuknout do puku. V 56. minutě pak konečnou podobu skóre 9:2 dal Marek Indra, když z těžké pozice na dlouhou hůl usměrnil přesně přihrávku zpoza branky od Viktora Coufala. Jestřábi se poté ještě snažili o vstřelení desáté branky, ale toto se jim už nepovedlo. Prostějov tak znovu posílá Frýdek-Místek domů s pořádným výpraskem.

Ohlasy trenérů

Petr Zachar (trenér Prostějova): Podle mě, jsme měli po celý zápas problémy v obraně. Ze začátku jsme jim nabídli tři přesilovky, oni z toho dali dvě branky, dostali se do zápasu, měli tam hromadu dalších šancí a my jsme propadali, nehráli jsme to, co jsme měli a tak se to odvíjelo celý zápas. Naštěstí v útočné fázi jsme je přehráli, dali jsme góly a to rozhodlo.

Radim Nečas (trenér Frýdku-Místku): Úvod zápasu jsme měli velmi dobrý, podařilo se nám dát dva góly. Hráli jsme to, co jsme trénovali, co jsme si zkoušeli před zápasem. Bohužel jsme se pak dopustili zbytečných faulů, čehož pak domácí využili, myslím, že využili ze čtyř přesilových her všechny čtyři a dostali se tím do vedení 4:2. Tehdy jsme ještě měli dvě gólové šance, které jsme neproměnili, naopak nám pak soupěř odskočil o další góly a potom se už dostal do pohody a přestali jsme stíhat. Přijeli jsme sem jen s jedním gólmanem, protože nám ve tři hodiny druhý volal, že onemocněl.

Video

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Antončík Š.20220
Belay M.01100
Coufal V.01040
Černý M.01000
Duba L.01120
Indra M.10020
Jurík J.00000
Jurík D.00120
Knesl A.00100
Kolibár J.00-140
Kořínek J.10100
Kučera F.01120
Kumstát P.00100
Luňák L.14400
Malý R.00440
Polák J.01520
Stejskal V.32420
Švaříček F.00200
Venkrbec M.23500
Veselý J.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost