lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Prostějov nedovolil Novému Jičínu skórovat

Prostějov nedovolil Novému Jičínu skórovat

LHK Jestřábi ProstějovHC Nový Jičín

26.kolo, středa 11.12.2013

LHK Jestřábi Prostějov - HC Nový Jičín

4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 28. Stejskal (Venkrbec, Luňák), 31. Venkrbec (Stejskal, Luňák), 48. Luňák (Stejskal, Venkrbec), 50. Coufal (Kryl, Kořínek). Rozhodčí: . Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 976. Střely na branku: . Průběh utkání: 4:0.
LHK Jestřábi Prostějov: Kocián – Veselý, Knesl, Polák, Malý, Jedlička, Kumstát, Kořínek, Švaříček – Antončík, Belay, Kučera, Černý, Venkrbec, Stejskal, Jurík J., Luňák, Duba (C), Coufal, Jurík D., Kryl
HC Nový Jičín: Šrámek – Gebauer, Rejžek, Kacíř, Kabeláč, Pelikán, Lehečka, Cabák, Vašut (C), Sprušil, Putmiorz, Macháček, Horák, Dusík, Chvostek F., Hanák, Vnenk, Zedník, Chvostek M., Heža, Uhlár
Další čisté konto si do statistik může připsat prostějovská jednička Ondřej Kocián, když si na něm vylámali zuby všichni střelci Nového Jičína. Skvělé utkání sehrála znovu lajna Stejskal, Luňák, Venkrbec, když zařídili první tři přesné zásahy. V poslední třetině se pak ještě prosadil Coufal a Jestřábi berou tři body za vítězství 4:0.

Fotogalerie

Jiří Polák

Jestřábi už během první minuty potvrdili roli jasného favorita, jenže Venkrbec se svým zakončením neuspěl. Na druhé straně se však při vyloučení Kumstáta dočkal šancí Nový Jičín. Nejprve nadělal Kociánovy starosti pokusem o dorážku Heža, následně nebezpečně operovali Sprušil a Vnenk. Paradoxně nejvíce práce měl však strážce domácí svatyně až ve hře pět na pět. Nejdříve provětral výstroj Kociána střelou z kruhu Gebauer, následně se v ještě nebezpečnější akci ocitl Sprušil znovu s Gebauerem, kteří si vyzkoušeli přečíslení. To sice úplně nevyšlo, před brankou se však zjevil Macháček a nebýt pohotovosti domácího obránce, svítilo by na časomíře překvapivé skóre 0:1.

Více do hry mohla Prostějov dostat příležitost početní výhody, ta však i díky nečetnosti střel zůstala nevyužita. Stejně jako novojičínští se však také Jestřábi dostali do velké šance hned po skončení početní výhody. Kučera dostal po ose hřiště nahrávku za obranu, v následném blafáku však neuspěl. Podobně se navíc vedlo i Kneslovi, jehož střela sice prošla hostujícímu brankáři mezi betony, pryž však neskončila v brance. Následovala pasáž bez větších šancí, zato ale s řadou nepřesností na obou stranách. Nezáživné části zápasu udělala přítrž až chyba jednoho z obránců Prostějova, po níž se puk zpoza brány dostal do mezikruží za Lehečku, díky jeho nepřesné střele se však skóre neměnilo ani v patnácté minutě. Do konce třetiny se ještě slušnou střelou blýskl Luňák.

Prostřední dějství začalo tak, jak to předchozí skončilo: mírným tlakem Jestřábů. Tentokrát však byli domácí ke gólu mnohem blíž než kdykoli předtím v zápase, Juraj Jurík se však mezi střelce nezapsal, puk po odrazu skončil jen na brance. Hodně smůly si následně vybral i Belay, kterému se ani nadvakrát nepodařilo překonat Šrámka. Na druhé straně zaměstnali obranu a brankáře například Kabeláč s Macháčkem, když zvláště druhý jmenovaný měl velmi dobrou příležitost ke skórování, ani novojičínský útočník však neslavil úspěch. Toho se dočkal až ve 28. minutě nejproduktivnější hráč ligy Vladimír Stejskal, který si počíhal u tyčky na nahrávku a po té, co ji obdržel se nerozpakoval a poslal puk za brankovou čáru. Prostějov branka očividně nakopla a začal více tlačit, šance Belaye, Veselého a Antončíka však brankový úspěch nepřinesly.

Jestřáby to však nemuselo příliš mrzet, chvíli po první změně skóre se totiž domácí radovali podruhé. Matouš Venkrbec se dokázal od mantinelu protáhnout na osu hřiště a přestože byl tísněn, tak dokázal rozhodit Šrámka a zavěsit k tyčce. Podobně jako po první brance následoval i tentokrát tlak Prostějovanů, leč neúspěšný i díky střelecké smůle Martina Belaye. Tomu se dnes očividně víc daří nahrávky, když jednou z kategorie perfektních našel Franka Kučeru, kterému se však z kruhu ani nadvakrát nezadařilo. Diváci se však nakonec dočkali vzrušení i v závěru druhé dvacetiminutovky, tentokrát však ne gólového. O rozruch se totiž postaral po neproměněné příležitosti Prostějova Antončík s Lehečkou, kteří se do sebe pustili a oba kohouti nakonec skončili na ledě a po zásluze na trestné lavici.

Poslední třetina přinesla zpočátku přečíslení elitního útoku Prostějova, na druhé straně se prezentoval prudkou ale nepřesnou střelou Kabeláč. Mužstva však přeci jen ještě našla mušku. V polovině 48. minuty se ke střele z první dostal Lukáš Luňák, který se z dobré pozice nemýlil. Jestřábi byli i nadále aktivnější a brzy přidali další zásah do černého. Pohlednou a rychlou akci zakončil blafákem Viktor Coufal a určil tak průběh zbytku zápasu. Začalo se totiž hrát do otevřenějších obran. Kučera se však zblízka přes Šrámka neprosadil a ani Kabeláčovi nepřálo štěstí, tomu však stál v cestě výborný Kocián. Poslední chvíle utkání ještě přinesly další pěstní souboj v podání smolařského střelce Kučery a Pelikána. Skóre 4:0 nakonec vydrželo až do konce zápasu i přesto, že se ho ještě posunout snažil Rejžek i Jedlička.

Ohlasy trenérů

Petr Zachar (trenér Prostějova): Po celé utkání jsme byli lepší, dlouho byl ale pro nás problém brankář Šrámek, který chytal velmi dobře. Po zásluze jsme však vyhráli. Do utkání jsme vstoupili dobře, měli jsme šance, které jsme neproměnili, ovšem bylo jen otázkou času, kdy nám to tam padne. Důležité bylo, že jsme dokázali dobrou hru udržet po celý zápas. Až na dvě tři hrubky jsme měli celý zápas pod kontrolou.

Aleš Flašar (HC Nový Jičín): Prohráli jsme s vysoce kvalitním týmem, ale za výkon se nemusíme stydět. Bojovali jsme, škoda, že jsme nevstřelili alespoň jednu branku. Za stavu 3:0 bylo na klucích vidět, že odpadávají. U týmu jsme sotva týden. Hodně nám pomáhá, že kluci chtějí. Musíme se zaměřit na obranu, ale Prostějov je někde jinde, což dnes potvrdil.

Video

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Antončík Š.00040
Belay M.00020
Coufal V.10100
Černý M.00000
Duba L.00000
Jedlička R.00000
Jurík J.00000
Jurík D.00100
Knesl A.00100
Kořínek J.01100
Kryl M.01100
Kučera F.00060
Kumstát P.00020
Luňák L.12300
Malý R.00300
Polák J.00300
Stejskal V.12300
Švaříček F.00000
Venkrbec M.12320
Veselý J.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost