lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Poslední zápas základní části Jestřábi nezvládli

Poslední zápas základní části Jestřábi nezvládli

LHK Jestřábi ProstějovSK Karviná

42.kolo, středa 20.2.2013

LHK Jestřábi Prostějov - SK Karviná

4:7 (2:3, 0:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 20. Jedlička (Ševčík), 20. Novák (Berčák, Zezula), 47. Šebek (Jedlička), 51. Jedlička (Ševčík, Šebek) - 5. Saliji (Samiec, Ivan), 12. Mikšan (Ivan, Luka), 14. Luka (Mikšan), 35. Moravec (Ivan), 37. Luka (Mikšan, Moravec), 52. Mikšan (Ivan), 56. Samiec (Saliji) Vyloučení: 3:6, Patrik FLašar 10min OT Využití: 1:1 V oslabení: 0:0 Průběh zápasu: 0:3, 2:3, 2:5, 4:5, 4:7
LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) - Kaluža, Jedlička, Zezula, Arnošt, Jirák, Tomiga, Finkes - Duba, Handl, Černý, Šebek, Stráněl, Skácel, Novák, Kryl, Ševčík, Berčák, Kotásek
SK Karviná: Iláš (Smolka) - Zajac, Saliji, Badžo, Samiec, Blatoň, Flašar - Miczek, Moravec, Kowalczyk, Mikšan, Rosůlek, Ivan, Javín, Vnenk, Luka, Sznapka, Nystedt, Zuber
V přestřelku s nešťastným koncem se změnil poslední zápas Jestřábů před play-off. Hokejisté z Hané celé utkání dotahovali soupeře z Karviné, který se dostal do mnoha šancí a trestal nedůslednosti. Nelichotivý výsledek 4:7 však nic nemění na tom, že se prostějovští hokejisté umístili na bronzové příčce a do vyřazovacích bojů, které začínají 2. března, půjdou právě proti tomuto celku.

Již před zápasem Prostějova s Karvinou bylo jasné, že se s největší pravděpodobností jedná o generálku před play-off. Tato však pro prostějovské barvy nevyzněla příliš v dobrém a hlavně úvod utkání ovládali hosté z Karviné. Jednoduchým a hlavně svižným hokejem se brzy dostali do vedení. V páté minutě dostal na brankovišti hodně prostoru Garip Saliji, nechal si položit domácího brankáře Vrbu a pohodlně zakončil nad jeho beton k tyči. Jestřábi se k Ilášově brance dostávali spíše sporadicky a jediné šance si dokázali vytvořit jen v přesilové hře, kdy několikrát nedokázali dotáhnout do konce povedené akce. Ve 12. minutě se znovu trestala nepozornost domácí obrany Karviná, pěknou akci vyšperkoval Marek Ivan přihrávkou na zcela volného Davida Mikšana a ten s přehledem proměnil. Hostům dvoubrankový náskok nestačil a o dvě minuty později znovu skórovali. Tentokrát využili hrubku v rozehrávce Michala Tomigy a Adam Vrba v brance těžko mohl zakročit proti samotnému Vladimíru Lukovi. Hosté se tříbrankovým vedením uspokojili a puk půjčovali i domácímu celku. V poslední minutě nechali Jestřáby, na které se v průběhu třetiny z tribun často pískalo snížit. Nejprve se prosadil po rychlém protiútoku Robert Jedlička a za malou chvíli se prosadil v úniku dva na jednoho Jakub Novák, který jen doklepl za bezmocného Iláše puk do prázdné branky.

Druhá třetina již nenabídla tolik rychlého a pohledného hokeje. Hlavně Karvinští přestali hrát jednoduše a byl to spíše boj a dostalo se i na hrubé fauly. Patrik Flašar si nešetrným způsobem počínal u mantinelu, když vracel předchozí, avšak nepotrestaný zákrok, Pavla Handla a šel si tak odpočinout na 2 +10 minut. Po přesilové hře byli Jestřábi lepším celkem na ledové ploše, jenže se jim nepodařilo z několika slibných šancí srovnat a tak znovu zaúřadovali hosté. Ve 35. minutě se prosadila nejznámější tvář karvinského celku David Moravec, když překvapil Adama Vrbu lehkým doklepnutím puku k tyči. Za dvě minuty se hosté radovali znovu, tentokrát využili přesilovou hru. David Mikšan poslal puk mezi kruhy na Vladimíra Luku a ten z první poslal puk po ledě mezi betony domácího brankáře. Do šaten si tedy hosté odnesli náskok tří branek.

Utkání se tedy zdálo být rozhodnuté, avšak Jestřábi zbraně rozhodně nesložili, ve 47. minutě snížil na rozdíl dvou branek David Šebek využil zmatku před Ilášovou brankou a jako první se zmocnil puku, který pak jednoduše usměrnil do branky. V 51. minutě hráli domácí hokejisté přesilovku pět na tři a i když se jim z počátku nedařila, nakonec se v ní radovali a dostali se tak znovu na dostřel svého soupeře. Trefil se Robert Jedlička, když parádně od modré trefil horní růžek Ilášovy branky. Už se zdálo že by se domácí mohli nadechnout k vyrovnávací brance, jenže karvinští znovu využili nepozornosti domácích, vypíchli jim ve svém obranném pásmu puk a Marek Ivan s Davidem Mikšanem se řítili proti jednomu obránci Prostějova. S tím si bez problémů poradili a druhý jmenovaný zakončoval z blízka k tyči. Od hostů to ještě nebylo poslední slovo, to „vyslovil“ David Samiec, který ač tísněn domácím obráncem dokázal tečovat před Vrbou do branky střelu Salije. Karviná si tak odváží zaslouženě poslední body v letošní sezóně, není to však její poslední zápas proti Prostějovu. Tyto dva celky se znovu utkají v play-off, které začíná 2.3.2013 na ledové ploše Prostějova.

Ohlasy trenérů

Aleš Flašar (HC Baník Karviná): My jsme dnes přijeli v dobré pohodě a od začátku utkání jsme měli hru pod kontrolou, až na ty výpadky kdy jsme polevili. Jsem rád, že jsme v posledním kole hráli proti Prostějovu, protože zde je dobrý mančaft a hrají hokej, na rozdíl od týmů jako je Poruba, které hrají „holomajznu“. V play-off nakonec narazíme znovu na Prostějov a za týden, až sem znovu dorazíme očekávám od Prostějova úplně jiné mužstvo a úplně jiný zápas.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Arnošt A.00-220
Berčák T.01100
Černý M.00-100
Duba L.00-220
Finkes M.00-400
Handl P.00-100
Jedlička R.21300
Jirák A.00000
Kaluža M.00000
Kotásek M.00-200
Kryl M.00000
Novák J.10-100
Skácel K.00-100
Stráněl T.00020
Šebek D.11000
Ševčík R.02000
Tomiga M.00-300
Zezula M.01200
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost