lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Vítězná šňůra se prodlužuje, Jestřábi si poradili s Novým Jičínem

Vítězná šňůra se prodlužuje, Jestřábi si poradili s Novým Jičínem

LHK Jestřábi ProstějovHC Nový Jičín

39.kolo, středa 6.2.2013

LHK Jestřábi Prostějov - HC Nový Jičín

5:2 (0:0, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky:33. Stráněl (Handl), 33. Šebek (Kumstát, Arnošt), 50. Kryl (Šebek, Černý), 51. Ševčík (Jedlička), 52. Ševčík (Stráněl) - 36. Macháček (Vašut, Horák), 54. P. (Skaloš) Vyloučení: 3:6 Diváci: 849 Využití: 2:2 Průběh zápasu: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2
LHK Jestřábi Prostějov: Razska (Vrba) - Kaluža, Jedlička, Kumstát, Arnošt, Jirák, Kovařík, Handl, Duba, Popelka, Černý, Šebek, Stráněl, Skácel, Kryl, Ševčík.HC Nový Jičín:
HC Nový Jičín: Šrámek (Kozák) - Pargáč, Andrýsek, Kabeláč, Gulda D., Brynecký, Hruška, SKaloš, Martinčík, Vašut, Tomášek, Hradil, Macháček, Horák, Gulda P., Foltýn, Škumák, Zedník, Chvostek, Uhlár
Počáteční neúspěchy z ledna tohoto roku jsou zapomenuty, Jestřábi znovu začínají bodovat. Dobrou formu družiny Petra Zachara tentokrát odskákal Nový Jičín. Ten si z Prostějova odvezl pět branek. Jestřábi tak navýšili náskok nad Porubou na uklidňujících šest bodů.

Fotogalerie

Robin Ševčík, Tomáš Stráněl Lukáš Duba Ondřej Raszka Tomáš Stráněl, Pavel Kumstát
Souboj bílé s modrou se udál ve středu šestého únorového dne na stadioně zvaným také někdy jako Jestřábí hnízdo. Prostějovský tým je sužován větším počtem nemocný plejerů, naposledy na marodku přibyl Kotásek s Janotou. Do obrany tak opět naskočili Jestřábi pouze jen v počtu pěti a k prolomení všech rekordů v disciplíně ice-time vykročil Pavel Kumstát, který jako zkušenost sama trávil na ledě dlouhé minuty v jednom kuse.

První třetinu odehráli lépe domácí brusliči, ovšem svoji převahu vyjádřit gólově nedokázali. Několik nebezpečných výpadů ovšem předvedli i reprezentanti Nového Jičína, hlavně proti střele Guldy musel Raszka vytasit těžký zákrok lapačkou.

Zajímavější věci se začaly ale dít až v dějstvím druhém a hlavně začaly také padat i branky. Těm nejdříve předcházely velké šance Ševčíka s Handlem. Prosadit se však dokázal až Tomá Stráněl se Davidem Šebkem v 33. minutě. Obě branky padly v rozmezí 26 vteřin.

Třetí zářez mohl přidat Pavel Kumstát o chvíli později, ten ale orazítkoval pouze a jen tyčku Šrámkovy brány. Do začátku druhé přestávky se však podařilo hostům díky Macháčkovi snížit a Nový Jičín tak zbraně skládat rozhodně nehodlal.

Na začátku třetí třetiny byla na hostech vidět snaha za každou cenu vyrovnat, Prostějov se ale jeho pokusům dokázal ubránit a naopak dalšími dvěma slepenými brankami zhasli plamínek naděje Nového Jičína na úspěch. Třetí gól domácích si připsal Martin Kryl, čtvrtý Robin Ševčík.

Jestřábi vedli deset minut před koncem o tři branky a mohli hrát uvolněněji, čehož využil Tomášek, kterého museli Prostějovští v úniku faulovat. Trestné střílení ale v poklidu zneškodnil Razska.

Další branku, pátou Prostějova, pak přidal opět Robin Ševčík, jenž zužitkoval příhru Stráněla.

Poslední slovo měli ovšem hosté, když Gulda střelou umístěnou mezi clonícími hráči bleskově využil přesilovou hru.

Ohlasy trenérů

Petr Zachar (trenér Prostějova): První část byla z naší strany velká trápená, pomohly nám ale přesilovky, které jsme zahráli dobře, sice jsme z nich nedali gól, ale dostali jsem se do hry. První vstřelený gól nás nakopl, od druhé části to pak bylo tak, jak by to mělo vypadat.

David Handl (trenér HC Nový Jičín): Dvě třetiny jsme byli vyrovnaným soupeřem. Prostějov vstřelil dvě slepené branky v rozmezí minuty, naštěstí se nám pak alespoň podařilo odpovědět, ale i tak se pro nás zápas nevyvíjel dobře. Do třetí části jsme udělali změny v sestavě, zatlačili jsme soupeře v pásmu, byli tam i šance na vstřelení gólu. Právě neproměňování šancí bylo hlavním důvodem, proč jsme z Prostějova neodvezli minimálně bod.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Arnošt A.01100
Černý M.01000
Duba L.00000
Handl P.01300
Jedlička R.01200
Jirák A.00-120
Kaluža M.00140
Kovařík L.00000
Kryl M.10200
Kumstát P.01220
Novák J.00000
Popelka M.00000
Skácel K.00000
Stráněl T.11300
Šebek D.11000
Ševčík R.20300
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost