lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi se z ledu Orlové vrací bez bodového zisku

Jestřábi se z ledu Orlové vrací bez bodového zisku

HC  OrlováLHK Jestřábi Prostějov

35.kolo, středa 26.1.2011

HC Orlová - LHK Jestřábi Prostějov

4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 19. Ivan (Valchař), 47. Studený (Grygar, Štefanka), 51. Luka (Moravec, Javín), 60. Holuša - 23. Žajgla. Rozhodčí: Mrkva - Vengřín, Záviský. Vyloučení: 5:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 650. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
HC Orlová: Šafránek - Tomis, Grygar, Samiec, Golab, Mikšan, Blatoň, Studený, Holuša, Galgonek, Moravec, Galvas, Valchař, Štefanka, Ivan, Javín, Luka, Vnenk, Sznapka
LHK Jestřábi Prostějov: Slovák - Paška, Janáček, Doseděl, Kolibár, Jedlička, Smejkal, Žajgla, Šebek D., Šimo, Duba, Stejskal, Kryl, Bartošek, Coufal
Prostějovští hokejisté ve střetnutí s Orlovou inkasovali poprvé v 19. minutě, srovnat krok s domácími se ale Jestřábům podařilo hned v úvodu druhé části. Díky přesné trefě Žajgly se pak hrálo dlouho vyrovnaně. Remízový stav narušili až domácí plejeři Studený s Lukou v závěrečné třetině. Hostujícím Hanákům se na tyto dva údery již nepodařilo nikterak odpovědět, zkusili sice ještě štěstí při power play, hra vabank se jim však nevyplatila. Do opuštěné klece se trefil orlovský Holuša a uzavřel skóre na 4:1.

I když pohled na konečné skóre vypadá poměrně jednoznačně, v Plus Oil Aréně se hrál dlouho vyrovnaný zápas. Hosté z Prostějova přijeli oslabeni o některé hráče a pohled na jejich lavičku byl jasným důkazem, bylo tam až příliš volných míst. I tak ale hosté dlouho kousali a nebýt přesných zásahů orlovského gólmana, kdo ví, jak by zápas vypadal. Na druhé straně se hodí uvést, že i brankář hostí podal vynikající výkon a měl největší zásluhu na tom, že skóre bylo dlouho vyrovnané.

Po náročném zápase na ledě Havířova se kouč Flašar rozhodl do domácí branky poslat Dušana Šafránka. A brzo se ukázalo, že udělal více než dobře. Zkušenější z orlovské gólmanské dvojice podal výborný výkon, který načal už ve druhé minutě proti Paškovi. Chvíli na to se mohli radovat domácí. Grygar si ideálně nabruslil, hledal volného Ivana a tomu stačilo jediné. Jenže puk netrefil a Slovák ani nemusel zasahovat. Více v akci byl Šafránek. Ten ale chytal spolehlivě a několikrát ukázal svůj um. Jako například při akci Šima, který se z ničehonic zjevil sám před orlovskou brankou. Do té ale puk nedostal.

Od poloviny první třetiny iniciativu převzali Orli. Se střelami zadáků Sznapky i Galvase si dobře poradil Slovák. Vynikl především proti důraznému Ivanovi, který stál hostujícímu brankáři tváří v tvář. Jeho dělovka ale skončila na rameni brankáře. Obrovskou šanci si pak vytvořili domácí ve vlastním oslabení. Holuša vystihl rozehrávku prostějovské obrany a jel na Slováka sám. Rozhodl se provést kličku do bekhendu, ta mu však vůbec nevyšla. I tak se ale orlovské publikum, které se po skvělé kulise v Havířově dnes moc nevyznamenalo, branky dočkalo. Před Slovákem byl až moc velký závar, ve kterém se zkušeně zorientoval nejproduktivnější Olejář Marek Ivan a v závěru třetiny otevřel skóre. Jestřábi chtěli rychle srovnat, Šafránek se ale blýskl proti Coufalovi a tak první třetina skončila 1:0 pro domácí.

Komu se zdála první třetina taková ospalejší, ve druhé si moc nepolepšil. Oba týmy si sice vytvořily hned několik nebezpečných šancí, ale lepší hokej už se v Orlové určitě hrál. Hned v úvodu zasáhl Šafránek maskou proti Stejskalovi, následně se neprosadil ani Šebek. Orlová sice dostala šanci hrát čtyři minuty přesilovou hru, ale žádnou šanci si nevytvořila. Zato už v pěti bylo na ledě rušno. Ve velké šanci se neprosadil Šimo, aby se do samostatného úniku dostal Luka. Sám na Slováka ale neuspěl a skóre se neměnilo. V polovině zápasu bylo opět rušno před domácí brankou. Stejskal, ani nadvakrát Smejkal se ale neprosadili.

Nakonec se ale hosté dočkali. Petr Žajgla po buly využil skulinky mezi Šafránkem a tyčí a z úhlu poslal kotouč do sítě. Kdo by čekal nápor Jestřábů, mýlil by se. Z druhé třetiny byl snad už jen zajímavý současný trest pro Holušu a Dubu, když byli oba potrestáni čtyřmi minutami. Také úvod třetího dějství byl pomalejší, ale rázem se začala ukazovat síla domácích. Nejprve zahrozili Valchař s Holušou, poté nebezpečně mířil Mikšan. Slovák hosty stále držel. A když už to nešlo domácím útočníkům, pomohli obránci hostí. Do ideální pozice se dostal Václav Studený. Dlouho ale se střelou váhal a zdálo se, že ideální okamžik už prováhal. Nakonec zpoza branky poslal puk do brankoviště a jeden z Jestřábů za záda Slováka. Vzápětí mohl zvýšit Ivan, na druhé straně zase srovnat Šebek. I tak se ale skóre opět měnilo rychle.

Do dalšího úniku se dostal Vláďa Luka, který se dvakrát v zápase nemýlí a svou šestnáctou trefou dodal domácí potřebný klid. Orli ještě nabídli Prostějovu jednu šanci v podobě přesilové hry. V té se ale hostům vůbec nevedlo, ve hře pěti na pět byl Šafránek přesný proti Krylovi. Definitivní pojistka mohla přijít z hole Samiece, nakonec ale na konečných 4:1 ve vlastním oslabení do prázdné klece poslal puk Michal Holuša. Olejáři se na výhru nadřeli, nakonec ale na Slováka a spol. recept našli a připisují si šestou výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

Aleš Flašar, trenér Orlové: To, že jsme vedli po první třetině, bylo více méně o tom, že se k nám přiklonilo štěstí. To řeknu na rovinu. První dvě třetiny byly strašné. Za to bych se divákům rád omluvil, protože jsme předváděli, řekněme, laxní výkon. Bylo to dáno tím, že kluci do toho zápasu šli až moc sebevědomě a zřejmě si představovali, že to příjde samo. Ale Prostějov je kvalitní mančaft a i když byl dneska o stupínek níž, tak se snažil využít každou naši chybičku. Po druhé třetině jsme měli trošku tvrdší debatu a myslím si, že ve třetí třetině to zase byl ten mančaft, který tady v posledních zápasech hraje, a jednoznačně jsme je předčili. Ptáte se mě na to, že soupeř přijel ve čtrnácti hráčích, ale o tom to není! Oni přece měli v podstatě dvě stabilní pětky! A velice kvalitní. Měli pět kvalitních beků, kteří hrají celou sezonu. Oni se za to trošku schovávají, že hrají v patnácti hráčích, ale přirovnám to k tomu, kdy my jsme v Olomouci měli tři pětky a udělali jsme titul. Já říkám, že někdy je těch hráčů méně, ale jsou dobří, takže je to takové zástěrka schovávat se za to, že nás je málo. První dvě pětky byly výborné a třetí byli mladí kluci, kteří hráli velice dobře a perfektně bruslili. Takže ten počet až takovou roli nehraje, ti hráči byli silní a k tomu ještě kvalitní gólman, takže je o co se opřít.

Petr Zachar, trenér Prostějova - Myslím si, že jsme dnes neodehráli špatné utkání. Minimálně dvě třetiny jsme byli vyrovnaným soupeřem. Měli jsme tam i šance, ale bohužel je nevyužili. Orlová pak dala dva rychlé góly, i po našich chybách. Myslím si, že její výhra je zasloužená.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Bartošek M.00-140
Coufal V.00-100
Doseděl P.00-120
Duba L.00-240
Janáček M.00000
Jedlička R.00-200
Kolibár J.00-300
Kryl M.00-100
Paška J.00020
Smejkal F.00-100
Stejskal M.00-100
Šebek D.00-100
Šimo M.00-100
Žajgla P.10-100
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost
×
Dnes v 17:00 | Muži
LHK Jestřábi Prostějov
SK Horácká Slavia Třebíč