lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi padli i v Opavě, play-off se jim vzdaluje

Jestřábi padli i v Opavě, play-off se jim vzdaluje

HC Slezan OpavaLHK Jestřábi Prostějov

36.kolo, neděle 7.2.2010

HC Slezan Opava - LHK Jestřábi Prostějov

2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 26. Tichý (Kukol), 52. Koloničný (Pavelek) - 52. Bordovski (Paška). Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
HC Slezan Opava: Trenčan (Iláš) - Kukol, Kysela, Koloničný, Tichý, Měkýš, Žídek, Dohnal, Grofek, Měch, Černý, Kocián, Polok, Pavelek, Suchánek, Mlýnek, Tůma, Kovalovský, Kříž, Chalupa, Tošenovjan
LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář (Musil) - Hajas, Zientek, Paška, Jedlička, Kolibár, Stejskal, Duba, Brynecký, Smejkal, Piecha, Matějka, Piluša, Bordovski, Zábranský, Berčák, Kováč, Skácel
P r o s t ě j o v - Jestřábi si nedokázali, stejně tak jako v posledních dvou zápasech, poradit ani na ledě Slezanu Opava. V přesilovce pět na tři otevřel skóre opavský Tichý. Když na 2:0 zvyšoval Koloničný zdálo se být o osudu zápasu rozhodnuto. Jenže přišlo rychlé snížení skóre z hole Bordowskiho a Hanákům svitla jiskřička naděje. I přes velký tlak v závěru zápasu však nedokázali dosáhnout bodového zisku. Play-off se tak vzdaluje.

Úvodní minuty tohoto střetnutí nabídly velice vyrovnanou podívanou. Do první vážnější příležitosti se dostal až ve čtvrté minutě při početní výhodě opavský forvard Michal Mlýnek, gólmana Sedláře ovšem nepřekonal. I následující minuty byly zejména o bojovnosti, což muselo těšit jedině oba brankáře. Ti totiž byli skoro bez práce. Zapotit se musel až v poslední minutě první periody domácí Adam Trenčan, když se na něj řítil po chybě Tichého zcela sám Piecha. Opavskou svatyně však o centimetry minul. Po první třetině tak platil bezbrankový stav.

Na začátku prostřední části měli hosté krátkou přesilovku pět na tři. Nevyužili ji ovšem, takže i proto přišel zákonitý trest. Ve 26. minutě totiž využili opavští stejnou příležitost. Ve hře 5 na 3 se prosadil po přihrávce Michala Kukola střelou do růžku Josef Tichý. Těsně před druhou sirénou mohl domácí vedení pojistit Pavelek, ale odkrytou prostějovskou svatyni po přihrávce Kociána netrefil. Po druhé třetině tak opavští vedli nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

Také první minuty poslední třetiny nabídly velice vyrovnaný hokej. Z hokejové nudy vysvobodil opavské fanoušky až v 52. minutě přesnou ránou Martin Koloničný. Zanedlouho ovšem hosté dokázali snížit. Neuběhlo ani třicet sekund, když nadvakrát překonal Trenčana v domácí brance Richard Bordovski. Závěr utkání si však svěřenci kouče Suchánka dokázali pohlídat a po dvou porážkách v řadě dokázali konečně naplno bodovat.

Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (Prostějov): Nesehráli jsme zde špatný zápas. Ovšem neproměnili jsme šance, co jsme si dokázali vypracovat. I proto se tedy nemůžeme divit, že jedeme domů s prázdnou.

Karel Suchánek (Opava): Dnes je to pro nás důležité vítězství, protože z těch posledních zápasů by se dal vyčíst pokles formy, ale musíme si uvědomit, že Prostějov hraje s velice silným kádrem a dneska hráli o teoretickou šanci o play-off. Bylo to na nich velmi dobře vidět, hráli plní sebevědomí a velice dobře bruslili a bránili. My jsme soupeře postupně udolali. Zápas ovlivnily také přesilovky. Dopustili jsme se pár chyb v obranné činnosti, zejména v první třetině, kdy utekl puk Tichému a hostující útočník jel sám na brankáře, ale to se stává.
Některé hráče Prostějova jsem trénoval, znám se s nimi. Tito hráči mají pro tuto soutěž svou kvalitu a pro mě je překvapením, že Prostějov není v horní polovině tabulky. Opava jde svou cestou a jsem velmi rád, že se do sestavy vrátil Michal Mlýnek, protože odehrál velmi kvalitní utkání v juniorce, dařilo se také Kyselovi. Jsem moc rád, že se nám daří zařazovat do sestavy tyto mladé hráče, máme silné ročníky 91 a byl bych rád, kdyby jich v našem kádru bylo daleko více a vytvořili tu zdravou konkurenci, abychom mohli hrát ještě lépe.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Berčák T.00020
Bordowski R.10000
Brynecký D.00000
Duba L.00-100
Hajas S.00-220
Jedlička R.00120
Kolibár J.00000
Kováč V.00000
Matějka J.00040
Paška J.01-120
Piecha M.00000
Piluša J.00100
Skácel R.00000
Smejkal F.00-100
Stejskal M.00-100
Zábranský M.00120
Zientek L.00-200
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Třebíč1:4Zlín
Vsetín4:2Prostějov
Čtvrtfinále
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost