lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Prostějovská mizérie trvá, tři body bere Technika

Prostějovská mizérie trvá, tři body bere Technika

LHK Jestřábi ProstějovVSK Technika Brno

11.kolo, sobota 24.10.2009

LHK Jestřábi Prostějov - VSK Technika Brno

2:4 (2:1, 0:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Holuša (Duba), 20. Rak (Piluša) - 5. Hrůza (Žalud), 22. Odehnal (Šindelář), 32. Mifek (Pálka, Látal), 35. Látal (Benýšek). Vyloučení: 7:9. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.
LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář (Gleich) - Kučírek, Trojan, Spurný, Plzák, Doseděl, Paška, Vajda - Hlouch, Holuša, Duba - Piluša, Stejskal, Kavulič, Rak - Bašnár, Berčák, Bauer - Křesťan, Novosad
VSK Technika Brno: Novák (Jirkův) - Vlašín, Rajnoha M., Pazdera, Dufek, Pálka, Šindelář, Žalud - Ulehla, Hrůza, Mifek - Látal, Fischer, Tesař - Rajnoha K., Veselý, Benýšek - Odehnal, Kroupa, Tatar - Skácel
P r o s t ě j o v - Po dobře odehrané první třetině, kdy Jestřábi vedli 2:1 došlo k totálnímu propadu ve druhé části hry, kdy hosté otočili vývoj střetnutí na svoji stranu. I přes zlepšenou hru ve třetí třetině se již nepodařilo Hanákům ztrátu smazat a tak tři body putují do Blanska. Prostějov zůstává na chvostu tabulky a bodová ztráta na vyšší příčky narůstá.

Fotogalerie

Do utkání proti Technice Blansko nastoupili domácí opět s novým mužem v brance – Daliborem Sedlářem. Ten podržel svůj tým již v prvních minutách utkání, kdy se hostům dvakrát podařilo vystihnout rozehrávku Jestřábů. Ovoce ale přinesla až střela hostujícího Žaluda, kterou dokázal Štěpán Hrůza ještě nepatrnou tečí přizvednout. Domácí brankář na tuto teč nestihl dostatečně rychle zareagovat, a tak skóre na ledě Jestřábů opět otevírají hosté.

Poté následoval sled tří přesilovek pro domácí. Ani jednu početní převahu však nedokázali domácí využít. Jejich čas přišel až ve vlastním oslabení. Zpoza Novákovy branky vyjel Duba, nahrál na ostudně volného Michala Holušu a ten snadno přehodil hostujícího brankáře. Po této brance začali na hřišti převládat domácí. Ke zvýšení skóre jim chyběla už jen přesná koncovka. I na ní dokázali ještě prostějovští zapracovat, což se jim vyplatilo a v poslední minutě první třetiny zvýšili na 2:1. Piluša obětavým skokem zpracoval rychlý kotouč, který stihl přihrát na Michala Raka nachystaného před bránou a ten se zblízka nemýlil.

Po úvodním buly druhé třetiny se Jestřábí letka uhnízdila v útočném pásmu Techniky. Všichni domácí hráči se tak soustředili na útok, že si nevšimli ujíždějícího Vlastimila Odehnala, který svůj samostatný únik proměnil. Střelou k pravé tyči překonal Sedláře a vyrovnal na 2:2. Další obrovskou šanci si pro změnu vybojovali domácí hráči, poté co si Kavulič odseděl dvouminutový trest. Vyjel na led a přesnou přihrávkou našel volného Dubu, který se ještě snažil vylepšit střeleckou pozici pro Zdeňka Novosada. Tomu se puk zapletl pod nohy a tím slibně vyhlížející akci zhatil.

Naopak správné zakončení akce předvedl Jiří Mifek. Přesně tečoval Pálkovu střelu, změnil trajektorii puku, čímž nedal Sedlářovi šanci zabránit gólu. Vyrovnat mohli domácí v přesilové hře. Snažil se o to Kučírek, který tvrdě pálil od modré a následně střílel Holuša z mezikruží těsně nad horní tyč. Nevyužité příležitosti se prostějovským hokejistům vymstily. Z trestné vystartoval Benýšek, kterého podpořil Petr Látal a v přečíslení dva na jednoho zakončil tuto pohlednou akci. Tím se hosté stali pány ledové plochy.

V poslední třetině již bylo prakticky rozhodnuto o osudu utkání. Podle toho vypadala i předvedená hra obou celků. Největší příležitost změnit stav měl domácí celek ve dvojnásobné přesilovce. Jedovku od modré vyslal Hlouch, ta však o pár centimetrů minula svůj cíl. Povzbudit svůj tým a vyhecovat ho ke změně skóre utkání chtěli ještě domácí fanoušci, kteří svůj kotel přemístili do bezprostřední blízkosti hráčů za střídačky. Tím doslova ukázali, že za svým klubem i přes dosavadní neúspěchy stále stojí. Bohužel pro ně, museli spolu s mužstvem Jestřábů spolknout další hořkou porážku. Tým VSK Technika Blansko si svým nepolevujícím výkonem vysloužil plný počet bodů po výhře 4:2.

Ohlasy trenérů


Vlastimil Odehnal st. (trenér VSK Technika): Dnes jsme utkání, oproti minulým, začali dobře, ale pak jsme udělali dvě hloupé chyby v podobě faulů a dostali gól, čímž jsme domácí trošku postavili na nohy. Naštěstí se nám pak podařilo strhnout vítězství na svoji stranu. Musím klukům poděkovat, dřeli, makali, ale na Prostějovu bylo vidět, že má nějaké problémy. Avšak výkon našeho týmu to nijak nesnižuje.

Jaroslav Beck (trenér HK Jestřábi Prostějov): Za stavu 2:1 se nám s asistentem zdálo, že se tým chytá a podaří se jej nastartovat. Hráči se nám uzdravili a vypadalo to, že zápas zvládneme. Leccos jsme změnili v tréninku, v přístupu a říkali si, že tento zápas prostě musíme zvládnout. Kde je ta chyba? Chybí góly klíčových hráčů a stávají se jim chyby, které se takovým hráčům stávat nesmějí. Jako příklad uvedu situaci, kdy jsme tři kolem jednoho protihráče a on nám ujede a dá gól. Myslím, že víc komentářů to nepotřebuje.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Bašnár R.00000
Bauer P.00000
Berčák T.00000
Doseděl P.00-100
Duba L.01-200
Hlouch R.00-140
Holuša M.10-200
Kavulič O.00040
Křesťan M.00000
Kučírek R.00-100
Novosad Z.00000
Paška J.00-140
Piluša J.01-100
Plzák M.00000
Rak M.10020
Spurný R.00-100
Stejskal M.00000
Trojan T.00000
Vajda D.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Prostějov3:0Litoměřice
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost
×
Dnes v 17:00 | Muži
LHK Jestřábi Prostějov
SK Horácká Slavia Třebíč