lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Dva body přineslo Jestřábům až prodloužení

Dva body přineslo Jestřábům až prodloužení

LHK Jestřábi ProstějovHC Uničov

37.kolo, středa 4.2.2009

LHK Jestřábi Prostějov - HC Uničov

6:5p (1:0,2:3, 2:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Dostál (Holuša, Janečka), 23. Buček (Rak), 29. Novák (Janečka, Buček), 48. Skokan (Rak), 55. Holuša (Novák), 65. Novák (Rak) - 35. Rajnoha (Bahula), 40. Komínek (Handl), 40. Ševčík (Pavlas), 48. Pavlas (Handl), 50. Komínek (Pavlas, Handl). Rozhodčí: Škrobák - Hejda, Švarc . Vyloučení: 7:6, Novák (PRO) 10 min. OT, Bahula (UNI) 10 min. OT, Handl 10 min., OT, Bahula 5 min., plus do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 3:0, 3:4, 4:4, 4:5, 6:5.
LHK Jestřábi Prostějov: Tuček (50.Hrazdíra) - Doseděl, Kolibár, Buček, Staněk, Jedlička, Bauer - Hlouch, Rak, Dostál, Holuša, Novák, Janečka, Sedlář, Raymond, Učnik, Berčák, Skokan, Cik
HC Uničov: Jedlička (Zedník) - Pavlas, Heča, Rajnoha M., Molota, Bahula, Šindler, Pekr, Ševčík, Komínek, Frieb, Paško, Rajnoha K., Handl, Diviš, Bařica, Čada, Jurča, Luňák
P r o s t ě j o v - Do utkání vstoupili domácí famózně a postupem času si vypracovali až tříbrankový náskok. Ten však trestuhodně promarnili a Uničov se dostal ještě během utkání dvakrát do vedení. Hanáci však využili v závěru pětimunutovou přesilovku a v prodloužení trefil dva body ze samostatného úniku Michal Novák.

Fotogalerie

Po první oťukávací minutě se do slibné situace dva na jednoho dostali Jurča a Paško, ale Tuček na poslední chvíli vykopl svůj pravý beton. O pár vteřin později, po rozebrání domácích v jejich obranném pásmu, se blýskl skvělým obranným zákrokem před Tučkem Petr Bauer. V osmé minutě se skóre mohlo měnit, ale to by v brance nesměl stát v brance jistý Tuček. Proti střele Bařici dal vyniknout svoji lapačku. Uničovští si vypracovali mírný tlak a svoji herní převahu vtělesnili do dvouminutového zámku, ale Ševčík, Kamil Rajnoha ani Bařica na Tučka nevyzráli.

Krásná akce byla k vidění v patnácté minutě. Hlavními aktéry byli Michal Rak a Roman Hlouch. Prvně jmenovaný objel Jedličkovu branku a nahrál Hlouchovi, který byl nikým nepokryt, ale na Jedličku recept nenašel. V šestnácté minutě si diváci v hale mohli zakřičet gól! Dvakrát vyražený kotouč se dostal na hůl Petra Dostála a ten už se nemýlil - 1:0. Poté se stali Jestřábi jednoznačně lepším týmem. Jmenujme například tutovku Michala Nováka, který úplně sám před Jedličkou přestřelil. Závěr třetiny dohrávali domácí v oslabení, jenže adepti na body šli do kabin za příznivého stavu 1:0.

Oslabení v úvodu prostřední části Jestřábi přežili a zanedlouho po trestu se Prostějovští radovali znovu. Lukáš Buček zpoza obránce přesně trefil prostor u levé tyčky - 2:0. Ale i Jedlička předvedl svůj um. Při nájezdu Raka s Hlouchem na jednoho se bravurně přesunul a vytěsnil dorážku levým betonem. V dvacáté osmé minutě ale již tak úspěšný nebyl. Po ukázkovém uvolnění našel Janečka volného Michala Nováka, ten si bekhendem obhodil gólmana a kotouč zasunul za brankovou čáru – 3:0 V přesilovce se prosadil i Uničov. Bahula nabil na modrou Kamilu Rajnohovi a ten s pomocí horní tyčky dostal touš za Tučkova záda. Do té doby moc práce neměl – 3:1.

Kdo chtěl vidět jak ztratit dvoubrankové vedení ve dvaceti šesti sekundách, byl na prostějovském zimním stadioně správně. Po chybě obrany se dostal ke kotouči Handl a krásně našel Davida Komínka a ten již neměl větší problémy překonat Tučka – 3:2. O dvacet šest vteřin později bylo dílo zmaru dokonáno a vyrovnáno. „Skvělé“ namazání jednoho z prostějovských na modrou čáru Pavlasovi opravdu nemá obdoby. Ten posunul touš na volného Ševčíka, který střelou zblízka nad lapačku nedal Tučkovi vůbec žádnou šanci – 3:3!

Jakoby do třetího dějství naskočilo jiné mužstvo. Hra je kouskovaná, jeden icing střídá druhý. Ve čtyřicáté šesté minutě se uvolnil Hlouch, v souboji tváří v tvář proti Jedličkovi neuspěl. Dokonalý obrat utkání má na svědomí Petr Pavlas. Napřáhl na modré čáře a našel skulinu mezi Tučkovými betony a puk se došoural až za brankovou čáru – 3:4! Gólová přetahovaná pokračovala. Na 4:4 vyrovnal Ján Skokan, který puk chytře a s potřebnou dávkou štěstí odrazil o Jeldičkův beton přímo do sítě. Vedení na svoji stranu strhal David Komínek a vyhnal tak Tučka z branky, nahradil ho Emil Hrazdíra – 4:5.

V padesáté čtvrté minutě došlo k nepříjemnému zranění Romana Hloucha a provinilec Pavel Bahula dostal trest 5 minut plus do konce utkání. Jestřábům se tak naskytla dlouhá přesilová hra, kterou využili hned po čtrnácti vteřinách. Michal Holuša od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. V závěrečné pětiminutovce atmosféra na ledě značně zhoustla, to odpovídalo množství vyloučených na obou stranách. Skóre se ale do závěrečné sirény nezměnilo a nastalo tak prodloužení. V něm si oba tábory vypracovaly slibné šance, ale gólmani dobře odváděli svoji práci. Rozuzlení přišlo šest vteřin před koncem prodloužení. Samostatný únik proměnil Michal Novák a připsal tak na konto Jestřábů potřebné dva body. Autor vítězné trefy však ještě inkasoval desetiminutový osobní trest za nesportovní chování, když si neodpustil neslušné gesto na adresu hlavního sudího.

Ohlasy trenérů

Tomáš Sršeň (trenér HC Uničov): Myslím si, že utkání bylo hezké pro diváky, jelikož padlo hodně branek, pro nás už tak ne. Prvních deset – patnáct minut jsme byli lepším týmem, prostějovští byli nervózní a my je přehrávali. Bohužel jsme potom udělali zbytečné chyby a rázem jsme o tři branky prohrávali. Přesto jsme dokázali mužstvo ještě zvednout a jít do vedení, v závěru to pak byly naše hloupé chyby, které nás o vítězství připravili, a nezbývá mi, než domácím pogratulovat k vítězství.

Aleš Flašar (trenér HK Jestřábi Prostějov): Zápas jsme nezačali v dobré pohodě, ale po první části jsme vedli 1:0, což bylo důležité. Ve druhé části jsme přidali ještě dvě branky a podle mě byl rozhodující moment utkání v tom, že jsme nedokázali dát ještě jeden gól, protože pak by s utkáním nedokázal udělat nic už ani rozhodčí. Přišlo snížení na rozdíl dvou branek a to, co jsme předvedli v posledních čtyřech minutách druhé části, jsem nechápal. Kluci přestali hrát, začali vymýšlet a v podstatě jsme soupeři darovali vyrovnání. Ale se dvěma body, které jsme vydolovali v hektické třetí části a prodloužení, jsem spokojen, jen mě mrzí, že jsme nedotáhli do pořádného konce slibně rozehrané utkání.

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Bauer P.00000
Berčák T.00000
Buček L.11000
Cik J.00000
Doseděl P.00-120
Dostál P.10-220
Hlouch R.00000
Holuša M.11-100
Janečka P.03-120
Jedlička R.00100
Kolibár J.00000
Novák M.21-100
Rak M.02-240
Raymond S.00000
Sedlář V.00000
Skokan J.10000
Staněk R.00000
Učnik P.00020
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT
Další články
Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

25.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Tři body proti Pardubicím zachránil Denis Kindl!

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

24.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

Vyhlížíme příjezd B-týmu pardubického Dynama

V Porubě se bodový zisk nekonal

23.09.2024 | Vojtěch Ošlejšek

V Porubě se bodový zisk nekonal

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost