lhk Jestřábi Prostějov
vítěz 2. ligy 2013/2014
Jestřábi Kohoutům body nepustili

Jestřábi Kohoutům body nepustili

LHK Jestřábi ProstějovHC Olomouc

10.kolo, pondělí 9.10.2006

LHK Jestřábi Prostějov - HC Olomouc

3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Piecha (Minařík,Sedlák), 51. Jindra, 59. Říha - 33. Kříž (Faltýnek). Rozhodčí: Hodek - Bryška, J.Novák. Vyloučení: 9:12, navíc L. Říha (Prostějov) - Švrček, Faltýnek a Tuček (všichni Olomouc) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1721. Střely na branku: 26:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
LHK Jestřábi Prostějov: Vojtek - Sláma, Sedlák, Jindra, Flašar, Bartoň, Doseděl, Podešva, Poživil - Pavelek, Říha, Vymazal, Janeček, Piecha, Bartošek, Čech, Štraub, Bařica, Korčák, Minařík
HC Olomouc: Tuček - Šafařík, Vlček, Ondrušek, Kříž, Světlík, Švrček, Faltýnek, Bartoň Jak. - Barták, Bouz, Žajgla, Smejkal, Najdek, Zbořil, Bordowski, Čuřík, Šimo, Rak, Slaninák, Hradecký
P r o s t ě j o v - V prvním hanáckém derby letošní sezony byli úspěšnější domácí Jestřábi. Ti díky přesné trefě Piechy vedli již po necelých dvou minutách hry. O svůj těsný náskok přišli ale ve druhé třetině, když brankáře Prostějova Vojtka překonal Ondřej Kříž. Do poslední části hry se tedy vstupovalo za nerozhodného stavu, ten vydržel až do 51. minuty, kdy se v přesilové hře trefil domácí Jindra. Hosté před koncem ještě zkoušeli štěstí v power play, branku vsítit již však nedokázali, naopak svým desátým gólem v sezoně uzavřel skóre na 3:1 Říha.

Fotogalerie

Kdo má ve zvyku chodit na zápasy Prostějova později, nejspíš neviděl gól otevírající skóre utkání již v druhé minutě. Martin Piecha , kterého na modré našel Tomáš Sedlák si nejprve počkal, než se mu odklidí z cesty klečící obránce Kohoutů a poté propálil nad betonem i bezmocného Tučka v brance hostí – 1:0 . Tato branka hosty natolik zaskočila, že nedokázali nic vymyslet a všechna jejich útočná snaha končila střelou od modré. Naopak Jestřábi z tohoto těžili. Nejprve se v 8. minutě neprosadilo trio Vymazal, Říha, Pavelek, kdy Vymazal spálil šanci ve vyložené pozici a poté ve 13. minutě se nepodařilo zvýšit ani Filipu Čechovi, jenž dokázal přebruslit obranu hostů, sjet si s pukem z rohu před branku, ale Tuček byl tentokrát na správném místě. O minutu později ujížděli Vymazal s Pavelkem, první jmenovaný vyslal střílenou nahrávku, Zdeněk Pavelek však branku těsně minul. V 17. minutě zápasu měli hosté možnost hrát početní převahu, uzamkli Jestřáby v pásmu, ale jeden z neukázněných diváků Olomouce hodil na led láhev a rozhodčí musel hru přerušit.V této přesilovce měli poté hosté největší šanci a to když Filip Smejkal dorážel tvrdou ránu Kříže od modré. Vojtek, který prozatím neměl moc práce reflexivně lapačkou lapil. Největší šanci první třetiny si však připsal Josef Štraub, v signalizované výhodě ho našel volného přes šířku kluziště Martin Piecha, ale první jmenovaný těsně minul. V závěru třetiny ještě tvrdě pálil Patrik Flašar, ale Tuček lapačkou vyrazil.

Druhá třetina začala dohrávanou přesilovkou domácích, navíc si lavička hostů vykoledovala další dvouminutový trest, a tak Prostějov hrál přesilovou hru 5 na 3. V té se jim ale vůbec nedařilo a jediné co stálo za povšimnutí byla tvrdá rána Josefa Jindry od modré. Hned na to, ale udělala domácí obrana chybu a Tomáš Zbořil se dostal do brejku sám proti Vojtkovi. Ten jej ale vybruslil a střelu zneškodnil. Ve 24. minutě pěknou akci rozjel Říha, který přihrál na modrou Pavelkovi, ten hned prostrčil na Vymazala, ale jeho rána minula svůj cíl. Za dvě minuty později se v jasné příležitosti ocitl Janeček, sice střílel do protisměru pohybu brankáře, ale mimo. To bylo ze strany Jestřábů v této třetině téměř vše a hosté postupně přebrali otěže zápasu. V obrovské šanci se ve 27. minutě ocitl Ondřej Kříž, který pálil po Smejkalově přihrávce z kruhů. Vojtek proti této střele vytáhl prvotřídní semafor. Hosté dále tlačili a domácí Bartošek musel zasáhnout nedovoleně. Kohouti nabídnuté možnosti za minutu využili. Do prostoru mezi kruhy si znovu sjel Ondřej Kříž , dostal puk od Faltýnka a táhlou střelou trefil pod břevno Vojtkovy branky 1:1 . Hosté dále tlačili, ale jak střelu Smejkala, tak pokus Najdka dokázal domácí brankář pokrýt. Ke konci třetiny se ještě osmělil Vymazal, kterého našel z rohu Pavelek, ale nadvakrát Tuček dokázal zneškodnit.

Do třetí třetiny vlétli aktivněji hosté, již po 15 sekundách hry se dostal do slibné příležitosti Martin Bouz, ale jeho střelu Vojtek uklidil mimo. Ve 44. minutě seděl za podražení domácí Bařica, v této přesilovce měl obrovskou šanci Tomáš Zbořil, který si s pukem sjel až na kruhy, jeho ránu znovu lapačkou chytil spolehlivý Vojtek. O dvě minuty později se z nepříliš slibně vyvíjející se akce Štrauba ocitl zcela sám před brankou Lubomír Minařik, ten ani nadvakrát nedokázal propasírovat puk pod betony hostujícího brankáře. Jestřábi byli v této části hry aktivnější, Olomouc musela brzdit nájezdy Jestřábu fauly. V 50. minutě se sešli na trestné Šafarčík s Faltýnkem. Prostějov tedy hrál přesilovku 5 na 3. Domácím se podařilo vyvinout obrovský tlak, který nakonec zužitkoval ve vítězný gól Josef Jindra , který z kruhů propálil vše co mu stálo v cestě – 2:1 . Po vstřeleném gólu domácí začali kontrolovat hru. V oslabení dokonce Štraub vypíchl na modré puk, ač zužován obráncem hostů dokázal vystřelit bekhendem a s jeho střelou měl Tuček potíže. Na druhé straně se do slibné šance dostal Najdek se Smejkalem, druhý jmenovaný trefil Vojtka do masky. Poté si hosté vyžádali oddechový čas a rozhodli se, že to zkusí v šesti bez brankáře. To se jim však nevyplatilo, protože v 59. minutě si na červené počkal Lukáš Říha , puk zavezl do prázdné branky a udal tak konečnou podobu skóre 3:1 .

Oslava na domácím stadionu tedy mohla začít, při po zápasové děkovačce předvedli Tomáš Sedlák a Ondřej Poživil své krasobruslařské umění v disciplíně volná jízda.

Ohlasy trenérů

Aleš Flašar (trenér domácích): Jsem rád, že se nám konečně podařilo vyhrát. Bylo to derby a to je vždycky vyhecovanější a o to víc si dnešních tří bodů cením. Musím však říct, že nás čeká stále hodně práce, protože výkon byl spíše bojovný, než dobrý a já musím za tu bojovnost klukům poděkovat. Také je potřeba pochválit Martina Vojtka, který nás opět podržel svými dobrými zákroky a to především ve druhé třetině. Co se týče rozhodčího, tak musím říci, že podal dobrý výkon. Vylučoval na obě strany a utkání ani příliš nerozdrobil.

Z hostující strany nikdo na tiskovou konferenci nedorazil.

Související články

Sdílej stránku!

Statistiky
JménoGA+/-TMS
Bartoň J.00000
Bartošek M.00040
Bařica D.00020
Čech F.00020
Doseděl P.00000
Flašar P.00000
Janeček M.00000
Jindra J.10120
Korčák J.00100
Minařík L.01100
Pavelek Z.00120
Piecha M.10200
Říha L.101100
Sedlák T.02220
Sláma B.00140
Štraub J.00000
Vymazal M.00000
Info: G: góly, A: asistence, +/-: účast na ledě při vstřel./inkas. brance TM: tresné minuty, S: střely na branku

KOMPLETNÍ STATISTIKY

Tabulka chance ligy
Baráž
Rytíři Kladno4:0PSG Berani Zlín
Finále
Vsetín2:4Zlín
Semifinále
Vsetín4:2Prostějov
Třebíč1:4Zlín
Čtvrtfinále
Prostějov3:0Litoměřice
Vsetín3:0Dukla Jihlava
Poruba1:3Zlín
Třebíč3:1Přerov
Předkolo
Přerov 2:0Frýdek-Místek
Dukla Jihlava2:0Slavia Praha

KOMPLETNÍ TABULKA

Aktuality

17.4.2023

Aukce dresů končí ve ČTVRTEK!

Chceš také hraný dres svého oblíbeného hráče z minulé sezóny? Tak neváhej a zapoj se DO AUKCE!

27.3.2023

Vstupenky k zakoupení od 16.00

Na dnešní 6. semifinálový zápas se otevřou pokladny zimního stadionu od 16:00. Prosíme všechny, aby přišli s dostatečným časovým předstihem!

22.3.2023

Informace k semifinále!

Prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na oba zápasy s dostatečným časovým předstihem. Děkujeme a těšíme se na parádní atmosféru!

21.3.2023

Předprodej startuje dnes!

Vstupenky na semifinále se Vsetínem si můžete zakoupit již dnes na pokladnách zimního stadionu od 15 do 18 hodin!


ARCHIV AKTUALIT

Góly

No foto

Asistence

No foto

Tomáš

Jáchym

30 asistencí

Body

No foto

Zápasy

Matouš

Venkrbec

52 zápasů

Úspěšnost

No foto

Jan

Přecechtěl

100% úspěšnost